Minden,ami esküvőszervezés

2014. október 17. 17:01 - Alexandra esküvő

Évente 39 ezer gyereket kényszerítenek házasságba!

Gondolom már mindenki hallotta, rengeteg helyen lehetett olvasni a 12 éves Thea nevű norvég lányról, aki hozzáment egy 37 éves férfihez! Nagy port kavart ez Norvégiában. Persze ez "átverés" volt. Egy kampány része, figyelemfelkeltés volt a célja, miszerint évente 39 ezer gyereket kényszerítenek házasságba! Ha esetleg valaki nem hallott még róla, itt olvashatja el! 

forrás: life.hu


Pont a napokban szerettem volna hasonló témájú történetet megosztani veletek, ami egy számomra nagyon kedves lányhoz fűződik és mikor olvastam Thea sztoriját, így megerősödött a gondolat bennem, hogy megosztom veletek e szomorú történetet...

Egy nagyon szép, kedves és okos lányról van szó ( nevezzük P.-nek) aki tisztességesen járt általános iskolába, majd mikor végzett azzal, ment továbbtanulni is, mert úgy gondolta, hogy ő nem lesz olyan, mint az általa ismert többi lány! Származásukból adódóan náluk az volt a szokás, hogy a szülők választanak neki párt, illetve a fiú szülei fizetnek a lányért! Persze a lány szülei döntenek arról, hogy elfogadják vagy sem az ajánlatot! Ez a lány soha nem akart így férjhez menni! Hitt a szerelemben és hitt abban, hogy ő nem lesz olyan, mint a "többi"! Szerelmes volt egy fiúba, aki őt is viszont szerette,de szó sem esett házasságról, esküvőről hiszen úgy gondolták, hogy még fiatalok (16 évesek) No meg a szülei mit sem sejtettek erről a szerelemről... Ez idő alatt viszont volt egy család, akik érdeklődtek P. iránt és sikerült a szülőknek megegyezni a kis hölgy sorsáról! Közölték vele, hogy van egy fiú, aki "megvette" őt! P. azt hitte, hogy ott rögtön elájul és vége az életének, de mégsem mondott semmit, hallgatott. A szerelmével szakított, aki felajánlotta neki a szökés lehetőségét, de P. nagyon félt, így nem tette meg!
Eljött az esküvő napja!  P. egyik nagyon kedves rokona tudta jól, hogy P. boldogtalan lesz és kérte őt a készülődés közben, hogy mondja le, nem lesz semmi baj, szeretik annyira a szülei, hogy semmilyen következménye nem lesz! A lány csak sírt és azt mondta : "nem tehetem, hiszen minden ki van fizetve! Rengeteg pénzbe került ez az esküvő és különben is félek! Majd megszeretem ezt  a fiút..." Letörölte a könnyeit és mosolyogva ment férjhez! Azóta eltelt rengeteg év, született 2 gyerek és sikerült valamennyire megszeretni a férfit, de ez sosem volt szerelem...


szomoru_feleseg.jpg


Azért osztom ezt meg veletek, mert nagyon fontos a saját akarat megvalósítása! Szörnyű lehet azt "szeretni" , akit más szán neked, akit rád erőltetnek különféle okok miatt, mint pénz, származás, hatalom, zsarolás vagy bármilyen okból kifolyólag! Mindig van kiút! Ne tedd tönkre a gyermeked életét, mint szülő, hogy pénzért odaadod egy idegennek, hiszen az legyen a legfontosabb számodra, hogy Ő boldog legyen! Igenis tanuljon, ismerje meg az élet legtöbb területét, tapasztaljon és találja meg maga a szerelmet! Ne házasodjon senki anyagi okokból vagy kényszerből! Házasodjunk azért, mert szeretjük a másikat, szeretnénk vele leélni az életünk!! Ha valaki ilyet tapasztal, az pedig legyen bátrabb, mint P. rokona, aki látta ,hogy mi folyik igazából, mégsem tett semmit! Segítsünk egymásnak! Legyen fontos más boldogsága is, ne csak a magunké! 
De szerencsére én még nem találkoztam hasonló párral, aminek nagyon örülök! Én nem szeretném támogatni a boldogtalan házasság kezdetét, egy olyan esküvőt, ahol azt látom, hogy a lány sír öltözködés közben és nem az örömtől és boldogságtól, hanem szomorúságtól és elkeseredettségtől!

Úgyhogy én nagyon várom a felnőtt, boldog párokat :) Ha ti boldogok vagytok akkor én is :)

 

_MG_1869.JPG

_MG_2300.JPG

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://alexandraeskuvo.blog.hu/api/trackback/id/tr466802681

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Minden,ami esküvőszervezés
süti beállítások módosítása